Ons huis is onze veilige haven. Alles daarbinnen willen we graag privé houden. Hierbij hoort natuurlijk ook de tuin. Als de zomer onderweg is verplaatsen we het ontbijt, een kopje koffie, gezellige gezinsetentjes en ook het natafelen vaak naar buiten. Deze twee veilige gezellige plekken kunnen samengevoegd en beschermd worden door uw grond te omheinen met een mooi houten hekwerk. Zo sluit uw het gebied af waar het belangrijkste deel van uw leven gebeurt en kunt u pottenkijkers of zelfs inbrekers buiten houden met bijvoorbeeld een leuke poort.

Waarom een houten hekwerk?

Privacy wordt een steeds belangrijker concept in de huidige samenleving. Juist door beveiligingscamera’s, bewakers en steeds vaker voorkomende aanslagen en gevaren worden we al snel bang dat we niks meer privé kunnen houden. Hierdoor kan een omheining zoals een houten hekwerk u toch een beetje een veilig gevoel geven. Als u gezellig met uw gezin in de tuin zit te eten is het natuurlijk niet gewenst dat iedereen die langsloopt alles wat u doet en zegt kan zien en horen.

Een houten hekwerk geeft daarnaast ook karakter aan uw huis en tuin. U kunt namelijk allerlei soorten maten en stijlen zelf samenstellen om de ideale sfeer te vinden die bij u gezin, huis of tuin past. Als uw huis, tuin en algehele omgeving er namelijk niet zo uitziet als u wilt kunt u zich al snel misplaatst gaan voelen. Hierdoor is het belangrijk dat u zich niet alleen veilig voelt binnen het houten hekwerk wat uw grond gaat omheinen, maar dat het uiterlijk ook nog past bij uw wensen.

Soorten houten hekwerk

Gelukkig zijn er allerlei opties in het samenstellen van uw houten hekwerk. Buiten de verschillende soorten hout van alle verschillende soorten bomen die er buiten te vinden zijn (er is bijvoorbeeld eikenhout, hardhout of vurenhout), zijn er ook nog verschillende manieren van afwerken en allerlei vormen en maten die het houten hekwerk er precies zo uit kunnen laten zien als u wilt. U kunt uw houten hekwerk zelf samenstellen of een kant en klaar hekwerk nemen. Ze kunnen ook vrijwel altijd op maat worden gemaakt.

Een houten hekwerk heeft vaak ook een bijpassende poort, poortdeur of ander soort opening – om vreemdelingen buiten te houden, maar u van binnen naar buiten en van buiten naar binnen te laten gaan. Ook de poorten en poortdeuren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, vormen en maten. Er zijn ook inrijpoorten verkrijgbaar voor uw garage of oprit.