Wanneer je een nieuwe tuin gaat aanleggen, kom je ongetwijfeld voor de keuze te staan: welke tuintegels kies je. Ga je voor klassieke steentjes of keitjes of ga je juist voor enorm grote strakke tuintegels. Of natuurlijk iets daartussen. Of een combinatie. Alles kan. En dat maakt de keuze extra leuk én extra moeilijk. Want juist omdat alles kan, vallen de grenzen een beetje weg. Het gaat er dus alleen nog om wat jij mooi vindt. Dat is uiteindelijk toch waar het om gaat.
Tuintegels

Kies tuintegels bij het interieur van je huis

Je ziet steeds vaker dat mensen de tuin echt laten aansluiten op het huis. Door bijvoorbeeld openslaande deuren lijkt het dan net alsof je een volgende kamer in stapt, maar dan buiten. Om dit effect te vergroten, kun je tuintegels kiezen in de zelfde sfeer als de plavuizen in je huis. Of in de kleur van je wanden. Zo wordt, dankzij de tuintegels, het onderscheid tussen binnen en buiten wat kleiner en wordt het meer een geheel. Vooral wanneer je ook nog eens een mooie tuinset kiest. Maar eigenlijk werkt het alleen wanneer je openslaande deuren hebt in je huiskamer.

Kies tuintegels bij het uiterlijk van je huis

Wanneer je bijvoorbeeld in een jaren ’30 woning woont, zie je dat al aan de buitenkant. Het is dan leuk om de sfeer van je huis terug te laten komen in je tuin. Misschien duik je zelfs de boeken wel in om te kijken welke soort tuintegels toen gebruikelijk was. Je kunt dan mooie tuintegels uitkiezen die de sfeer van toen ademen. Uiteraard pas je daar dan ook je beplanting en je meubels op aan. Dan heb je echt een plaatje van een tuin!

Tuintegels kiezen in combinatie met hout of grind

Tuintegels hoef je niet perse met andere tegels te combineren, ook met houten vlonders of met grind staan ze schitterend. Bijvoorbeeld om je vijver of wanneer je een tuin aan het water hebt. Je maakt er dan echt iets bijzonders van. En wat denk je van prachtige borderranden? Zo maak je je tuin, ondanks de verschillende materialen echt tot een geheel. Laat je vooral goed informeren over de mogelijkheden, er is meer mogelijk dan je zou verwachten. Ook voor jouw tuin. Denk “out of the box”, je hebt dan voor je het weet een unieke tuin. Waar je, komende zomer en nog vele zomers daarna, heerlijk van kunt genieten.